视错觉魔幻空间 – 北京鸿坤艺术活动中心 / 槃达建筑

来自某处 penda共享分享。更多在四周他们:penda on gooood。Appreciation towards penda for providing the following description:

新的宏坤船练习由潘达办事处完成的。。经过有拱廊的街道、台阶和镜子等元素为现在称Beijing市的船一带又放了一件“莫里茨·科内利斯·埃舍尔式”船空间工场。让人可以走进莫里茨·科内利斯·埃舍尔的魔幻空间来一次空间的与视错误观念互相影响的原始的体会。

Penda creates an “escheresque” space with arches, steps and mirrors for an art auditorium in the centre of 现在称Beijing。

▼ 魔幻空间体会,an “escheresque” space

005-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

鸿坤船中央谎话西部壮观路,几乎稍许地画廊和画廊。船中央枝节的是香港船贮藏室,它于20完成的。。

Penda recently finished a Project for an Art Auditorium on the Southern 3rd Road in 现在称Beijing。 The venue is located at Xi Da Wang Lu, an upcoming cultural area with Galleries and Museums in its 邻里。 Next to it Art Auditorium, penda completed the “Hongkun Museum of Fine Arts” in 2013.

▼ 鸿坤船中央几乎hundred百坤船贮藏室, the Art Auditorium is located next to Hongkun Museum of Fine Arts

003-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

Pan Da被当首领付托,演讲是为演讲而设计的。、标明练习、小型表明与船工场的多功能的空间。地主相信减少大众和船家经过的间隔。,产额公共与船的陆续的互相影响。色遇进入船练习空间,经过人家新的嵌入与。从体系结构物本质上的,  全匀称的摆布两边的门窗。

Penda was asked by Residential and Cultural Developer Hongkun to design a meeting space that hosts lectures, readings, small exhibitions and and area for trading 船品。 Within this cultural district, there was a desire to connect the public to artists as well to create a direct link to art 自身。
Visitors enter the Art Space through a monolithic facade that connects its appearance to the neighbouring 贮藏室。 From outside, the facade is mirrored in its centre offering identical doors through the solid exterior on the left and right 时期。

▼ 安博匀称完整门窗的设计, the facade is mirrored in its centre offering identical doors through the solid exterior on the left and right side

001-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

这种中枢匀称的文字延伸到体系结构物的本质上的空间。。潘破了一楼和底部经过的原击败。,人家有拱廊的街道嵌在高空的中央。、由台阶和镜子结合的活跃起来的成直角的空间。,它还可以作为色遇进入隐蔽的空间的跨进门内号码簿。。成直角的空间可用于带领使就任要职练习或船表明。。由平方空间的左面积,色遇将进入船买卖区,停止图画和船工场买卖或在小吧台旁停止不作为官方活动的议论。在正公平的空间的向右转舵,上楼进入三楼职员工厂区。

The topic of a centred and mirrored space continues to the 本质上的。 Penda inserted a lively box of arches, mirrors and steps that can host lectures or team meetings, and is used as a grand entrance to guide visitors to the lower 底部。 Here the space accommodates an exhibition and art-depo 面积。
Walking around the box on the left side, guests will reach a art-selling lounge on the first floor, where paintings and art-pieces are traded and a small bar invites costumers to an informal 方言。论 the right side of the box, a staircase lead employees to an office space on the second 底部。  The solid centre-cube offers a warm, wooden contrast to its grey concrete-plastered 安排。

▼ 嵌入的公平的生产能力空间来自某处有拱廊的街道、台阶与镜子, a lively box of arches, mirrors and steps is inserted

004-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 试验性的色遇进入隐蔽的空间, a grand entrance to guide visitors to the lower floor

008-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 从梯子看墙,view from the stairs

006-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

012-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   016-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

011-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 成直角的空间可用于带领使就任要职练习或船表明。, the space accommodates an exhibition and art-depo area

018-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

019-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   021-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

020-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

阶梯后侧空间,space underneath the stairs

022-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 成直角的空间面前的船工场表现,the art-selling lounge on the first floor behind the box

023-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

025-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

体系结构中央的实立方形空间运用发暖作用的木料适当人选。,与厌世的混凝土制的线路墙的安排比拟。。从体系结构的每人家空间都可以警告刚过去的木立方空间。;在空间的正面有人家圆形变为空的。,它容许男人警告立方空间的本质上的。。立方空间,访客似乎相信由安博弓曲围以墙和痘症上的镜面经过屡次反照而产额出的永久的之廊中。这些镜像的乡村风景画灵感来自某处超确实地主义的达利和E的工场。,其意思是产额人家真实的、虚幻的堆叠和纵横的超确实地主义。,和陆续的和互相影响的方法,让色遇进入它。,找寻一种脱确实地的原始的船体会。它在不同抱好感的普通船。:在这 我们家可以进入船的本质上的,亲自预和体会船,拓展你的在幻觉中看到。

The wooden cube is seen from every space in the building and has round cutouts for visitors to peak into the main lecture 空间。
Within the box, visitors immerse into a landscape of wooden arches and circles that are mirrored on each sides and on the 痘症板。 Inspired by artworks of Dali and Escher, the reflective landscape creates a skewed and distorted reality and connects visitor to art in a direct and interactive 方法。 Rather than looking at an artwork, people can experience the artwork physically to widen their 视力。

▼ 人家圆形的空心墙,the circles on the wall

017-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   026-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 从圆孔向外到立方空间本质上的,view form the circles

028-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

030-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

在公司的诸多设计工场中,拱是官职的标志元素。刚过去的发射枝节的的鸿坤艺廊是开创。。正拱与反拱的陆续隔行,招引男人领会贮藏室。为了开发香港艺廊与鸿坤船法的接触人,Pan Da持续在香港船练习中央的雏形。。

The use of arches is a signature element in many of 熊猫的 发射。 The neighbouring Hongkun Museum of Fine Arts features Arches and Counter-Arches as one inviting entrance-ribbon to guide people into the 画廊。 To connect the Gallery and the Auditorium, penda continued this formal expression of arches and counter- arches into the 会所

▼ 模仿,model

033-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   034-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

035-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   036-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

我们家享有用拱连接。,在刚过去的发射中,它不只仅是人家构成元素。,这也招引男人的奇物。。应用镜面反照墙,有拱廊的街道完成的了从本质空间到虚幻空间的替换。,二者都接触人合作。,变为经常的规律,产额人家将在幻觉中看到与确实地接触人起来的愿景。。” 

“Our love for arches as a structural element, but also as a welcoming gesture and symbol of entrance manifested itself in this 发射。 With the reflective walls, the arches transform from a physical to a intangible element and connect with each other to one endless 使做曲线运动。 A space that connects reality and 视力。”

▼ 给人铺床立体,level 1

037-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼ 负一立体,level -1 / 二层立体,level 2

038-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda   039-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

▼半面,section

040-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

041-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

043-‘Hongkun Art Auditorium’ by penda

发射术语:鸿坤船中央
发射典型:内部装饰业、 改革
获名次:奇纳/现在称Beijing
时期:2016年
面积:270平
设计同胎仔:克里斯·P·P、孙大勇、王婧、李鹏红、文旭、白雪
版权所属:penda architecture & design
拍照:夏节

PROJECT NAME: Hongkun Art Auditorium
PROJECT TYPE: Interior Design, Facade Renovation
PROJECT LOCATION: Beijing / China
PROJECT YEAR: 2016
PROJECT SIZE: 270 sqm
PROJECT TEAM: Chris Precht, Dayong Sun, 荆 Wang, Li Pengchong, Wen Xu, Bai Xue, Mingxue Sun
CREDITS: penda architecture & design
PHOTOGRAPHER: Xia 智

MORE: penda  更多在四周他们:penda on gooood

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注